Unik film från frihetsmanifestationen i Stockholm

publicerad 18 mars 2021
- av Sofie Persson
Polis för bort en äldre kvinna från den fredliga demonstrationen i Kungsträdgården i samband med Tusenmannamarschen.

World Freedom Alliance har släppt en video om Tusenmannamarschen som tog plats i Stockholm den 6 mars 2021. Det är en video om gemenskap och hur viktigt det är att samlas i tider av repression och minskade mänskliga fri- och rättigheter.

Den 6 mars 2021 samlades människor i Stockholm för att marschera för frihet, en frihet som många världen över inte känner att de har just nu. Mainstreammedier har ägnat mycket tid åt att svartmåla Tusenmannamarschen och peka ut arrangörerna som ”konspirationsteoretiker” och att de skulle ”förneka” allt som har med covid-19 att göra. Med videon vill man visa att detta inte överensstämmer med verkligheten.

 

I videon, som är gjord av World Freedom Alliance, visar man en annan sida av Tusenmannamarschen. Filmmakarna vill visa att det handlar om människor, riktiga människor i alla åldrar och samhällsklasser som är rädda, men som kan samlas och visa kärlek och gemenskap och samtidigt protestera i en tid då samhället rör sig i en totalitär riktning.

Den visar också hur polisen försöker splittra dem från varandra genom att dra ut människor ur gemenskapen. Dock lyckades de inte och deltagarna vidhöll sin rätt att demonstrera.

Det viktigaste vi kan göra är att samlas, att berätta sanningen och att få ut sanningen så att vi kan vara fria, säger Tusenmannamarschens initiativtagare Filip Sjöström i videon.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!