Inrikes

Ungdomsgäng kastade sten på SVT:s barnprogram

Inspelning av SVT:s Sommarlov 2013 i Malmö

Inspelningen av SVT:s barnprogram Sommarliv i Malmö stördes av stenkastande ungdomsgäng under söndagen.

Under varje sommar brukar SVT-programmet Sommarlov, som riktar sig till barn och ungdomar, befinna sig på någon plats ute i Sverige. När programmet skulle spelas in vid Scaniaparken i Malmö under söndagen stötte man på problem.
Ett ungdomsgäng, som tidigare avvisats från platsen, började att kasta sten mot scenen där inspelningarna pågick, skriver Lokaltidningen.

Jag vill betona att stenkastningen inte riktades mot barnen, utan mot publikvärden och väktaren. Det är enormt olyckligt att vår personal utsätts för något sådant, men barnen var ungefär 30 meter bort, säger Anna-Maria Nildén, som är projektledare vid Sommarlov och säkerhetsansvarig, till Lokaltidningen.

Enligt Malmöpolisen bestod ungdomsgänget av omkring 12 personer i 20-årsåldern.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!