Stefan Nilsson lämnar MP – blir politisk vilde

publicerad 28 november 2017
Stefan Nilsson förnekar anklagelserna om sexuella trakasserier

Den miljöpartistiske riksdagsledamoten Stefan Nilsson lämnar nu sitt parti och blir politisk vilde i riksdagen.

Under måndagen skrev Nya Dagbladet om att ett 20-tal kvinnor inom Miljöpartiet anklagat en manlig riksdagsledamot för upprepade sexuella trakasserier och närmande. En av de kvinnliga politikerna berättade för Dagens Nyheter om hur den manlige riksdagsledamoten skulle ha förgripit sig på hennes bebis genom att stoppa in sin tunga i bebisens mun.

Nu skriver Expressen att riksdagsledamoten som anklagelserna riktades mot är Stefan Nilsson. Under tisdagen valde han att lämna alla politiska uppdrag inom Miljöpartiet och istället bli politisk vilde i riksdagen.


Annonser:


– Jag vill fortsätta att arbeta politiskt och jag är vald mandatperioden ut som riksdagsledamot. Jag kommer dock inte att kandidera i nästa val, säger Nilsson, som inte namnges i Dagens Nyheters artikel.

Stefan Nilsson nekar till anklagelserna som riktats mot honom.

– Jag anser inte att jag har betett mig otillbörligt mot någon. Men jag kommer att ha fortsatt dialog med Miljöpartiet om den utredning som påbörjades förra veckan. Jag kommer nu att bli partilös i riksdagen, säger han till Dagens Nyheter.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.