Sexanklagelserna

Riksdagsledamot anklagas för att ha förgripit sig på bebis

En miljöpartistisk riksdagsledamot misstänkts ha gjort sig skyldig till flera sexuella närmanden och trakasserier under en längre tid, bland annat mot en bebis. Nu tar riksdagsledamoten timeout.

Miljöpartisten ska ha utfört de sexuella trakasserierna i över tio års tid. Detta ska ha skett trots att personer inom partiet larmat om hans beteende. Ett 20-tal miljöpartistiska kvinnor väljer nu att berätta om mannens påstådda beteende för Dagens Nyheter.
Utöver de sexuella trakasserierna anklagas mannen för att i januari 2014 ha förgripit sig på en kvinnlig riksdagsledamots bebis genom att stoppa in tungan i bebisens mun.

Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lind säger till Dagens Nyheter att man inlett en internutredning kring mannen. Den manlige riksdagsledamoten nekar till anklagelserna som riktats mot honom men har gått med på att ta en timeout från riksdagspolitiken.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!