SDU polisanmäler Ungdomsstyrelsen

publicerad 22 januari 2014

Sverigedemokratisk Ungdom, SDU, har lämnat in en polisanmälan mot en beslutsfattare hos Ungdomsstyrelsen för tjänstefel. Anledningen är att det sverigedemokratiska ungdomsförbundet fått avslag på sin ansökan om statligt stöd.

SDU anser att beslutsfattaren gjort sig skyldig till tjänstefel rörande opartiskhet och överklagandeförbud i samband med sitt beslut.

”Tjänstemannen är ansvarig för att ha avslagit SDU:s ansökan om statligt stöd när alla andra ungdomsförbund ges miljonbidrag. Denne har i sin myndighetsutövning åsidosatt det grundlagsskyddade kravet på opartiskhet i Regeringsformen 1 kap. 9 §:”, skriver SDU i ett pressmeddelande.

I förra veckan fick SDU beskedet att man inte får statligt bidrag för sin verksamhet. Ungdomsstyrelsen motiverade sitt beslut med att organisationen har brister i den demokratiska strukturen.

”I granskningen har vi sett att SDU:s medlemsföreningar inte kan räknas som medlemsförening enligt förordningens definition (§6). De uppfyller inte villkoret om att ha antagit stadgar i demokratisk ordning”, löd Ungdomsstyrelsen motivering.

 

 

Läs även: Kasselstrand sparkas från SD-styrelsen
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.