Kritiserade coronavaccineringen

SD-väljare mest vaccinskeptiska

publicerad 29 januari 2021

Sverigedemokraternas väljare är mest skeptiska till att ta de nya och kontroversiella mRNA-vaccinerna. SD-väljarna är också den grupp som är mest oroliga över att coronavaccinerna riskerar att ge allvarliga bieffekter och hälsoskador.

Det är Bonniertidningen Expressen som tillsammans med Sifo intervjuat 1000 personer för att försöka kartlägga svenskarnas attityder till coronavaccinerna och huruvida man tänker ta vaccinet eller inte – och det finns mycket stora skillnader mellan de olika partiernas sympatisörer.

Noterbart är att hela 98 procent av Centerpartiets sympatisörer säger att de kommer att vaccinera sig, medan endast två procent är tveksamma eller negativt inställda till att låta sig injiceras. Även för sympatisörer till de övriga riksdagspartierna förutom SD är förtroendet för vaccinet mycket högt – där mellan 87 och 93 procent av partisympatisörerna kommer att ta vaccinet.
Sverigedemokraternas väljare är dock betydligt mer kritiska, där fyra av tio väljare säger att de är tveksamma eller negativt inställda till att låta sig vaccineras mot coronaviruset.

– SD-väljare avviker, de är generellt skeptiska till myndigheter också i…


 


Liknande artiklar: