Östersund fortsätter bidra till islamistiskt studieförbund

publicerad 2 oktober 2020

  Efter att det framkommit att den salafistiska Bellevuemoskén varit en av Ibn Rushds lokala medlemsföreningar har Göteborg beslutat att frysa förbundets bidrag. Östersund väljer dock att ge förbundet över 100 000 kronor även under 2020.

  Vid sidan av Göteborg har även Hässleholm och Eskilstuna valt att stoppa bidragen till Ibn Rushd, efter att uppgifter om förbundets kopplingar till radikal islamism framkommit. Företrädare för Ibn Rushd förnekar uppgifterna, men flera forskare i ämnet påstår att förbundet kan kopplas till bland annat Muslimska brödraskapet.

  Trots detta väljer Östersunds kommun ändå att ge dem 108 036 kronor i bidrag under 2020.
  Ibn Rushd skriver själva att de använder sig av islam som värdegrund när man arbetar med olika typer av frågor som bland annat demokrati, jämställdhet och miljö.

   

  Källa: Östersunds kommun


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!