Nya moskéer planeras i Växjö och Luleå

publicerad 8 maj 2020

I Växjö planeras en jättelik moské med en 26 meter hög minaret. I Luleå ska samtidigt ”världens nordligaste moské” byggas.

Den nuvarande moskén i Växjö har sedan 2018 sänt böneutrop via högtalare varje fredag. Nu söker Stiftelsen Växjö Muslimer bygglov för en ny moské. Den planeras att byggas på samma plats som den nuvarande moskén i stadsdelen Araby.

Enligt ansökan ska den nya byggnaden vara 1100 kvadratmeter stor med en 26 meter hög minaret. Enligt Nyheter Idag ska moskén ha en särskild ingång för kvinnor, och man vill även bygga en förskola i anslutning till byggnaden.

I Luleå planerar å sin sida stiftelsen Norrbottens muslimska center att bygga ”världens nordligaste moské”. Byggnaden är tänkt att byggas på Hertsön i östra Luleå, där stiftelsen har en tomt som ännu är obebyggd.

 

Källa: Nyheter Idag, SR
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.