Inrikes

Migrationsdomstolen tillämpar inte regeringens gymnasielag

En irakisk asylsökare som åberopat gymnasielagen får inte uppehållstillstånd. Detta efter beslut från Migrationsdomstolen i Malmö.

Regeringen presenterade ifjol den så kallade gymnasielagen där uppemot 8 000 afghanska asylanter kunde få en möjlighet att gå klart gymnasiet. Lagen mötte genast hård kritik av bland annat lagrådet.

Nu visar det sig att lagen är så undermålig att Migrationsdomstolen i Malmö inte tillämpar den i ett fall med en ung irakisk asylant som åberopat lagen. Detta då han bland annat inte kunnat styrka sin identitet.

– I propositionen saknas en analys av hur förslaget förhåller sig till Sveriges åtaganden inom Schengensamarbetet och det finns även oklarheter kring hur ett grundat ställningstagande ska kunna göras i en vandelsprövning när identiteten är oklar. Detta understryker ytterligare behovet av beredning, säger chefsrådman Fredrik Löndahl i ett pressmeddelande.

Liknande artiklar

“MENA-invånare inga offer för vit överhöghet... När den ekonomiska marxismen som ideologi rasade ihop samtidigt med Sovjetunionen och östblocket, övergick socialisterna...
Vänsterpartiet vill ge socialbidrag och fri sjukvå... Vänsterpartiet med Jonas Sjöstedt i spetsen vill ge illegala invandrare full rätt till socialbidrag och sjukvård under t...
Här stormar 800 migranter spanska gränsen i Marock... Våldsamma afrikanska migranter stormade gränsen mellan Marocko och det spanska territoriet Ceuta i torsdags. 15 poliser ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!