Inrikes

8 000 illegala invandrare kan få stanna i Sverige

Regeringen meddelade vid en presskonferens under måndagen att de så kallade ensamkommande barn som anlänt till Sverige innan den 25 november 2015 kommer att få stanna i Sverige.

I samband med migrationskrisen 2015 valde regeringen att i november samma år dra i svångremmen och upprätta gränskontroller och upprätta skärpta regler för asylanter. Ändringarna presenterades på en uppmärksammad presskonferens där Åsa Romson, Miljöpartiets dåvarande språkrör, hulkade över det beslut som hon varit med att fatta.
Under måndagen höll regeringen en ny presskonferens om de migranter som ännu inte beviljats uppehållstillstånd men som befinner i Sverige illegalt. Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin sade på presskonferensen att regeringens beslut innebär att de migranter som anlände till Sverige innan det att regeringen 2015 skärpte asylreglerna och som då var under 18 år ska få “möjlighet att stanna i Sverige och möjlighet att studera”.

Migrationsminister Heléne Fritzon (S) säger att beslutet inte omfattar de så kallade ensamkommande barn som anlände till Sverige efter den 25 november 2015. Fritzon valde under presskonferens att inte svara på frågan om hur många personer som berörs av beslutet, men enligt uppgifter till SVT handlar det om cirka 8 000 personer.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!