Migrationens konsekvenser för polisen

publicerad 23 oktober 2015

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den okontrollerade migrantströmmen till Sverige ökar dramatiskt kostnaderna för polisen. Foto: News Øresund/Johan Wessman/CC BY 3.0
Den okontrollerade migrantströmmen till Sverige ökar kraftigt kostnaderna för polisen. Foto: News Øresund/Johan Wessman/CC BY 3.0

En fortsatt hög migration till Sverige får konsekvenser för polisens verksamhet. Enligt den prognos som Migrationsverket presenterade igår beräknas antalet migranter som anländer till Sverige fortsätta på en mycket hög nivå.

Polisen har sedan mitten av september arbetat med att hantera den uppkomna situationen i en särskild händelse kallad Alma. Initialt har störst vikt lagts vid att säkerställa ordning och säkerhet vid de platser som har ett stort flöde av migranter.

− Alma fortsätter sin redan beslutade operativa inriktning. Staben har därutöver fått ett uppdrag att föreslå operativa åtgärder på kort, mellanlång och lång sikt, säger rikspolischef Dan Eliasson.

Enligt rikspolischefen innebär händelseutvecklingen och den höga prognosen från Migrationsverket ökade kostnader för polisen.

− Det är klart att det stora inflödet av migranter kommer att innebära betydligt högre kostnader även för polisen. Hur mycket är för tidigt att säga. Jag avser att senast i januari att återkomma till regeringen med relevanta siffror, säger Dan Eliasson.

 

Källa: polisen.se

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!