Inrikes

Löfven avgår 2021

Statsminister Stefan Löfven avgår som partiordförande vid partikongressen i april 2021. Det säger källor till Aftonbladet. "Alla tecken tyder på det". Kraven på byte av partiledare har ökat efter den ödesdigra intervjun i Agenda för två veckor sedan.

Avgår Löfven på kongressen skulle det möjliggöra en nystart för partiet inför valet 2022. Den nya partiledaren skulle då inte heller vara lika förknippad med den så kallade januariöverenskommelsen med C och L, som har varit en black om foten på Löfven.
Socialdemokraterna har tappat konstant under senaste året. Svensk Väljaropinion, som väger samman flera opinionsmätningar, konstaterar, att S fortfarande är störst med 25,0 procent av rösterna, men att partiet har tappat mycket väljarstöd.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!