Coronarepressionen

Läkare i Stockholmsprotester: “Inte ett större hot än vi ser varje influensasäsong”

publicerad 2 november 2020
Tyske läkaren Heiko Schöning i Kungsträdgården.

Över 500 personer deltog i lördagens demonstrationer mot nedstängningarna i samband med att läkaralliansen World Doctors Alliance gästade Stockholm.
Vi har inte ett dödligt virus som är ett större hot än vi ser varje influensasäsong – det är en illusion, slog den tyske läkaren Heiko Schöning fast inför den svenska publiken.

World Doctors Alliance ordförande Mohamed Adil som är kirurg i Storbritannien påpekar att den brittiska regeringens nedstängningar motiverades med att en halv miljon människor kunde dö, skrämselpropaganda som senare kunnat konstateras vara långt från verkligheten. I själva verket har nedstängningarna orsakat mer lidande och dödsfall än den så kallade coronapandemin, menar Adil, som bland annat lyfter fram hur den försinkade cancervården gjort att många fått lida.

– Det har givit oss djup depression, isolation, arbetslöshet, näringar har kollapsat och samtidigt har mainstream media och regeringar skrämt upp människor med ett coronavirus som inte är någonting nytt, inledde Adil.
Han menar att en stor del människor har coronavirus i kroppen, men att bara en liten andel får symptom överhuvudtaget. De repressiva och extrema åtgärderna som tillämpats under coronakrisen är fullständigt befängda, menar Adil, som bland mycket annat sågar ansiktsmasker som ändamålsenliga för att stoppa smitta.

Det sätt på vilket allt porträtterats är ett verkligt bedrägeri, underströk Adil och påminde om de bevingade orden att en liten del av befolkningen kan luras hela tiden, att hela befolkningen kan luras en liten del av tiden men att man kan inte lura hela befolkningen hela tiden.

Mohamed Adil med irländska molekylärbiologen Dolores Cahill. Foto: Isac Boman/Nya Dagbladet

 

Därtill vädjade han till sina kollegor inom läkarkåren att ta sitt ansvar och tala ut om missförhållanden för att kunna ändra på situationen såväl av hälsomässiga som av demokratiska och frihetliga skäl.

En av dem som gjort detta är Hamburg-läkaren Heiko Schöning – en av flera profilerade medicinska experter som talat ut i Tyskland – och nu i lördags också framträdde i Stockholm. Även Schöning sågar mediabilden om den så kallade coronapandemin och vädjade till den svenska allmänheten att se igenom dimridåerna som lagts fram av media och regeringar.

Som läkare kan jag säga er att vi inte har en medicinsk pandemi, vi har inte ett dödligt virus som är ett större hot än vi ser varje influensasäsong – det är en illusion, slog Schöning fast.

Vid ett tillfälle tycktes polis försöka gå fram till organisatörerna kring scenen, men gav upp försöket efter att en folkmassa blockerat deras väg.

Polis blockeras av folkmassan bakom talarscenen i Kungsträdgården. Foto: Isac Boman

 

Skattefinansierade SVT rapporterar att “ett hundratal” personer demonstrerat i Kungsträdgården och anmärkte framförallt på att demonstrationen bröt mot allmänna riktlinjer som inte tillåter mer än 50 personer att samlas. Nya Dagbladet uppskattar demonstranternas samtidiga antal till omkring 400 under förmiddagen och därtill med en ytterligare genomströmning av människor under dagens tal som pågick utåt eftermiddagen.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!