Inrikes

KD lämnar försvarssamtalen

Kristdemokraterna har lämnat försvarsförhandlingarna med regeringen. Orsaken är att man inte tycker regeringen är villiga att höja anslagen till försvaret.

Regeringen samtalar med Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna om försvarsbudget. KD:s partiledare Ebba Busch Thor uppger nu att regeringens föreslagna anslag till försvaret inte är tillräckligt, och valde därför att lämna förhandlingarna under måndagen.
– Vi har ett allvarligt säkerhetsläge och vi behöver höja vår försvarsförmåga. Tyvärr visar regering ingen vilja att möta oss på en rimlig nivå. Då är det inte konstruktivt att fortsätta förhandla. Vi står flera miljarder från varandra. Sveriges försvar kräver långsiktighet och högre anslag, säger Ebba Busch Thor i ett uttalande.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!