Våldsutvecklingen

Åtta personer anhållna efter mord i Växjö

publicerad 13 september 2021
Växjö.

Under natten mot lördag blev en man ihjälskjuten i Araby i Växjö. Åtta män sitter anhållna och polisen misstänker att bakgrunden är en konflikt mellan två etniska grupperingar.

Dödsskjutningen ägde rum runt 03.30-tiden, natten mot lördagen, i invandrardominerade Araby i Växjö. Vid tolvtiden på lördagen meddelade polisen att det är en man i 30-årsåldern som har avlidit. Det skriver Vxo News.

Tidigt arbetade polisen efter teorin om att det ska handla om en kriminell konflikt och polisens regionala insatsstyrka var på plats i Växjö.
Omkring 16.30 på lördagen greps en person misstänkt för mordet. Samma kväll greps ytterligare sex personer misstänkta för inblandning, två för mord och fem för medhjälp till mord.

Under söndagen greps ytterligare en person för inblandning i mordet. Den åttonde anhållne, en man i 20-årsåldern, är skäligen misstänkt för medhjälp till mord, enligt skattefinansierande SR.

Polisen har en teori om att mordet kan vara ett led i en pågående konflikt mellan olika etniska grupperingar.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!