Åmåls vårdcentral stängs omedelbart

publicerad 10 april 2019

  Åmåls enda vårdcentral stängs akut. Det bestämdes på ett möte med Norra hälso- och sjukvårdsnämnden inom Västra Götalandsregionen. Det innebär att 12 000 listade patienter berörs och att de kommer att stå utan vårdcentral inom ett par dagar.

  Till grund för beslutet ligger ett tjänsteutlåtande, där det bland annat står att "… vidtagna åtgärder är inte tillräckliga för att kunna säkerställa att en acceptabel kvalité inom verksamheten kan nås inom en snar framtid". Det rapporterar TT.

  Håkan Linnarsson (S) är regionråd i Västra Götaland. Han bekräftar uppsägningen och betraktar det hela som mycket olyckligt.
  Den kritiserade "Balderkliniken" hade en frist fram till 1 april för att åtgärda brister som framkom vid regionens kontroller. Det rörde sig om bristande medicinsk kvalitet på patientjournaler, brist på kompetens och dokumentation.

  SVT rapporterar dock senare, att regionen snabbt har upphandlat vårdtjänster av MedPro, en privat aktör som tar över från fredag. Till en början provisoriskt men fullt igång om tre månader, räknar man med.

   

  Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!