PressTV blockeras från YouTube

publicerad 24 augusti 2013

Det ansedda nyhetsmediet PressTV har fått sin YouTube-kanal spärrad av Google. Detta efter påtryckningar från den inflytelserika lobbyorganisationen ADL.

Att Google, som äger YouTube, stänger av det statliga iranska nyhetsmediet beror enligt Hamid Reza Emadi, nyhetsredaktör på PressTV, på att YouTube ”genomför ADL:s order om att vi ska sluta avslöja israeliska brott och visa upp dem för omvärlden”.

– Vi har inte kunnat ladda upp nya videoklipp på våran officiella YouTube-kanal sedan den 25 juli. Både YouTube och Google (som äger YouTube) har avböjt att kommentera, säger nyhetsdirektören Hamid Reza Emadi till PressTV och fortsätter:

– Under de senaste åren har det vuxit fram en kanal som inte bara utmanar ’sionisternas’ långa mediadominans, utan även ifrågasätter västvärldens tystnad på deras (’sionisternas’) brott mot mänskligheten. Det är PressTV och de är fast beslutna att tysta det.

Anti-Defamation League (ADL) erkänner på sin hemsida att man kontaktat YouTube över ”bekymmer med PressTV”, vilket har fått YouTube och ägarna Google att försöka tysta det ansedda nyhetsmediet.

”Förutom att främja klassiska antisemitiska konspirationsteorier om judars globala dominans, visar PressTV ett genomreligiöst negativt perspektiv på det västerländska samhället. Man betoner vad man ser som västs imperialism, vacklande ekonomi, brist på rättvisa, politisk korruption samt ras- och klassmotsättningar”, skriver ADL på hemsidan.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.