Polisvåld ledde till upplopp i Kina

publicerad 21 april 2014

I Zhejiangprovinsen, östra Kina, har flera personer och poliser skadats allvarligt efter att allmänheten reagerat kraftfullt mot den ökända polisstyrkan kallad ”Chengguan”.

Sex personer har skadats efter lördagens sammandrabbningar mellan kravallpolisen och missnöjda lokalinvånare. Det hela startade med att en förbipasserande filmade Chengguanpolisen med sin mobiltelefon. Detta ledde till att han blev svårt misshandlad, skriver New York Times.

Rykten började kort efteråt sprida sig om att personen i fråga hade avlidit, vilket inte var fallet. Hundratals invånare visade därför sitt missnöje mot Chengguanpolisen och flera personer skadades i samband med upploppet.

South China Morning Post rapporterar att flera kravallpoliser gömde sig i en buss när de attackerades av den upprörda folkmassan.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.