Över 30 kyrkor nerbrända i Egypten

publicerad 17 augusti 2013

”Vredens fredag” i Egypten blev som väntat mycket våldsam. Över 60 personer dödades och över 30 kyrkor brändes ner, rapporterar CNN.

Medan de egyptiska säkerhetsstyrkorna och militären strider på gatorna med Mursianhängare har landets koptiska kristna blivit måltavlor för Muslimska brödraskapet. Det har resulterat i kyrkor, bostäder och företag som skadats eller förstörts.

 Det handlar inte bara om att bränna kyrkor. Det handlar snarare om att man bränner kyrkor för att få ett svar som sprider sig och bidrar till mer våld, säger biskopen Angaelos till CNN.

Enligt den italienska nyhetsbyrån ANSA har en annan biskop Kyrillos Williams sett hur många muslimer stått upp för de kristna kopterna, någonting som enligt Kyrillos ger hopp.

– Detta är det sanna Egypten. Kristna och muslimer är förenade, säger han.

Kyrillos Williams avslutade man att säga att alla egyptier borde höja sina röster för de kristna i Egypten, för det är de som betalar priset för den så kallade ”demokratiseringen”.

Muslimska brödraskapet har förnekat att man varit inblandade i kyrkbränningarna.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.