Jean-Claude Juncker utbuad i EU-parlamentet

EU-kommissionens ordförande blev under tisdagen utbuad och hånad i EU-parlamentet. Detta sedan har kallat Greklands folkomröstning för en "cirkus".

publicerad 7 juli 2015

När det grekiska folket röstade på måndagen om huruvida landet skulle gå med på långivarnas krav och genomföra nerskärningar i ekonomin blev resultatet ett nej.

När EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker kritiserade folkomröstningen på tisdagen i EU-parlamentet blev han hånad av flera parlamentsledamöter, bland annat från det brittiska partiet Ukip.

Väljarna i Grekland har talat, och jag skulle vilja förstå vad de sade. Man ställde en icke-existerande fråga till det grekiska folket. Kanske skulle du vilja förklara för mig i detalj vad frågan som ställdes till Grekland var, men det kanske skulle vara alltför mycket cirkus, sade Juncker.

I maj blev Jean-Claude Juncker uppmärksammad för att vara till synes berusad när han tog emot EU-ländernas ledare i samband med ett toppmöte i Riga.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.