Explosionerna i Köpenhamn

Danmark vill säkra gränsen mot Sverige

Danmarks statsminister Mette Fredriksen.

Danska politiker undersöker efter nu huruvida det är möjligt att stärka upp gränsskyddet mot Sverige. Frågan har åter blivit aktuell efter sprängningen vid den danska skattemyndigheten i Köpenhamn den 7 augusti och att en svensk medborgare häktades för dådet.

Statsminister Mette Fredriksen förklarar för TT att Danmark inte är intresserade av att importera den här typen av problem till landet.
– Det här får inte bli vardag i Danmark. Vi får inte vänja oss vid explosioner.

Huruvida planen är att sätta upp regelrätta gränskontroller eller om Fredriksen vill se andra konkreta lösningar är oklart. Klart är dock att två Malmöbor tidigt misstänktes för explosionen, en häktades snabbt och den andre är internationellt efterlyst.

Den efterlyste mannen ska enligt Ekstrabladet också tidigare ha varit aktiv i ett politiskt parti på vänsterkanten.

Ett par dagar efter sprängningen vid skattemyndighetens kontor så inträffade en explosion också vid en polisstation i Köpenhamn. Det är dock oklart om händelserna hänger ihop.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!