Utrikes

Brittisk polis visar rasistiskt dagisbarn i absurd informationsfilm

Som en del av en ”anti-rasistisk vecka” har polisen i Devon & Cornwall i Storbritannien har skapat en bisarr tecknad kortfilm om rasism på ett daghem.

I filmen visas en blond och blåögd flicka som går fram till en mörkhyad pojke och säger åt honom att sluta leka med en leksak eftersom ”den kan bli smutsig som din hud”. Pojken börjar storgråta och dagisfröken lägger sig i. Flickan säger sedan att hennes pappa sagt åt henne att inte leka med “sådana som honom” eftersom de är annorlunda.
Läraren frågar sedan flickan om hon älskar sin dockflicka och sin leksaksreptil, som hon liknar vid flickan och pojken. Hon frågar om leksakerna inte kan vara vänner trots att de är annorlunda, varpå flickan sedan skamfylld ber om förlåtelse till pojken. De två dagisbarnen blir därefter glada vänner.

Filmen som förs fram av polisen med budskapet “omfamna varandras skillnader oavsett ras” är en av flera som skapats av brittiska polisen på samma tema där den onda och osympatiska aktören genomgående är av europeiskt ursprung.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!