Brittisk polis visar rasistiskt dagisbarn i absurd informationsfilm

publicerad 25 oktober 2019
- av Per Nordin

Som en del av en ”anti-rasistisk vecka” har polisen i Devon & Cornwall i Storbritannien har skapat en bisarr tecknad kortfilm om rasism på ett daghem.

I filmen visas en blond och blåögd flicka som går fram till en mörkhyad pojke och säger åt honom att sluta leka med en leksak eftersom ”den kan bli smutsig som din hud”. Pojken börjar storgråta och dagisfröken lägger sig i. Flickan säger sedan att hennes pappa sagt åt henne att inte leka med ”sådana som honom” eftersom de är annorlunda.

Läraren frågar sedan flickan om hon älskar sin dockflicka och sin leksaksreptil, som hon liknar vid flickan och pojken. Hon frågar om leksakerna inte kan vara vänner trots att de är annorlunda, varpå flickan sedan skamfylld ber om förlåtelse till pojken. De två dagisbarnen blir därefter glada vänner.

Filmen som förs fram av polisen med budskapet ”omfamna varandras skillnader oavsett ras” är en av flera som skapats av brittiska polisen på samma tema där den onda och osympatiska aktören genomgående är av europeiskt ursprung.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.