Foto: Logik Förlag

Recension: Jihad

Publicerad 2 december 2016, uppdaterad kl. 11:39

Nya Dagbladets Alexander Almqvist-Paajanen recenserar här Artur Kemps bok Jihad – Islams 1300-åriga krig mot den västerländska civilisationen.

Själva kontentan av boken är att Islam är en expansiv religion som i över 1 000 år försökt sprida sin religion med alla till buds stående medel. Detta är ett faktum som inte går att bestrida, men samtidigt inget unikt för Islam som religion per se. Exempelvis gav sig våra europeiska förfäder en gång iväg på korståg för att med våld sprida kristendomen till hedningar i Europa, men långt i från den utsträckning som muslimerna gjort sedan de började följa uppmaningarna och läran som profeten Muhammed fick från gud, Allah.

Annons:


Arthur Kemp använder historien som sitt verktyg för att visa hur omfattande den muslimska expansionen varit under de senaste årtusendet och framåt. Det finns många exempel i boken på hur det kristna västerlandet tvingats stryka på foten av islamistiska krigsherrar. Umayyadiska kalifatets erövringar på Iberiska halvön är bara ett exempel. Osmanska rikets annektering av sydöstra Europa är ett annat exempel. Listan kan göras lång på de muslimska attackerna mot Europa – och det görs den i Kemps bok.

Europa kommer konfrontera och besegra islams pågående försök till erövring, eller översvämmas och islamiseras. Det finns ingen mellanväg, ingen kompromisslösning. Det kommer att sluta med det ena eller andra.  – Artur Kemp

Intressant nog tar Arthur Kemp lite kort upp att allt fler latinamerikaner konverterat till Islam under de senaste årtiondena. Detta är en utveckling som flugit under radarn eftersom det katolska Latinamerika har kommit att bli ett slags bålverk för världens kristna befolkning i takt med att Europa och till viss grad Nordamerika (USA och Kanada) sekulariserats allt mer.

Man kan inte vifta bort faktumet att latinamerikanerna islamiseras i allt snabbare takt, men muslimska latinamerikaner utgör för närvarande en sådan liten minoritet, 0,5 procent, att det förmodligen kommer dröja flera årtionden innan latinamerikanska muslimer får något som helst politiskt eller demografiskt inflytande.

Boken är en förteckning över Islams aggressiva och våldsamma expansion, och beskriver hur religionens följare försökt påtvinga européerna sin religion, och hur denna utveckling pågår i en annan form under 2000-talet – genom öppna gränser, massinvandring och terrorism.

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Intressant

  Intressant, tack för boktipset, blir till att beställa!

 • buscador

  All mänsklig verksamhet startar med ett emotionellt påverkat beslut. Genom att manipulera emotioner kan man sedan skapa beslut med olika metoder. Att lära sig att se emotioners inbördes ordning (kvantifiering) så har man ett verksamt motmedel mot denna hatiska utveckling. Sök på emotional scales ty där finns en mängd kunskap att ta in.
  Vad gäller islam ligger de mycket fixerat lågt emotionellt och har ingen egen överlevnadskraft i längden eftersom den måste hämta sin energi ur överlevande, som ligger skyhögt högre än det förespråkade hatet.
  Se Lada Rays skala här och finn Islam under #99 på skalan.
  http://ladarayinfo.weebly.com/quantum-calibrations.html
  OT: Sedan i deras tro att mörda andra bereder en tillträde till paradiset, kommer att bli deras stora besvikelse eftersom man inte kan lämna detta universum för högre dimensioner med lågfrekventa emotionella laddningar.
  Detta var troligen känt på Vedatiden eftersom ide’en om pärleporten har funnits med oss i historien.
  Mycken esoterisk data på: http://disclosureproject.org/

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend