Kina överger kol för att få el

publicerad 11 maj 2015

Kina är på väg att överge kol för att framställa el och kan nå Peak Coal 2020, skriver Ross Garnaut, ekonomiprofessor i Melbourne, i The Conversation, en tidning för flera universitet.

Därmed kan världen klara tvågradersmålet för maximal temperaturstegring. När Kinas ekonomi tidigare växt med 11 procent om året har takten nu minskat till sju procent. Tillsammans med ökad energieffektivisering innebär det att ökningen i energiförbrukning minskat till fyra procent om året.

Det har skett en dramatisk omställning till icke kolbaserade energikällor, vattenkraft, vindkraft, kärnkraft, sol och gas, eftersom det anses vara billigare att använda än kol.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.