IT/Övervakning

Zuckerberg: “Vi samlar in data om utomstående”

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg erkände i en utfrågning inför den amerikanska kongressen att Facebook samlar in data från personer som inte ens använder det sociala nätverket.

Mark Zuckerberg grillades av både senaten och representanthuset under tisdagen och onsdagen. Under onsdagen frågades han ut av representanthusets energi- respektive handelsutskott.

Den demokratiske representanthusledamoten Ben Luján från New Mexico pressade Zuckerberg på om företaget samlar in data om personer som inte ens gått med eller använt sig av Facebook.

– Av säkerhetsskäl brukar vi samla in data om personer som inte gått med i Facebook, svarade Zuckerberg.

Hela utfrågningen mellan Ben Luján och Mark Zuckerberg kan ses nedan.

Liknande artiklar

Facebook utreds för att ha spridit användardata Federala åklagare väljer nu att granska den sociala mediejätten efter att det framkommit uppgifter om att Facebook har d...
Läcka: Facebook har utvecklat kod för att censurer... Nyligen läckta uppgifter visar att Facebook censurerar och minskar spridningen för konservativa och invandringskritiska ...
Google anmäls till Datainspektionen för att ha ... Google anmäls till Datainspektionen för att ha lurat användare att delge sin platsinformation. Enligt det norska kons...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!