Foto: Devon Christopher Adams/CC BY 2.0

Riksdagsledamot: Ersätt wifi med trådbundet

Publicerad 19 december 2016, uppdaterad kl. 15:37

Riksdagsledamoten Emanuel Öz (S) tycker att trådlös teknik i skolor och förskolor ska ersättas med trådbunden teknik. Det skriver Öz i en debattartikel på Nyheter24.

”Jag finner det vara av vikt att arbeta för att reducera barns exponering för radiofrekvent strålning i skolan och förskolan”, inleder han.

Annons:


”Sverige bör även titta närmare på utvecklingen i EU och Europa. Vi har exempelvis Europarådets rekommendationer om att minska exponeringen för strålning mot barn i skolorna. Länder som Frankrike förbjuder enligt lag användning av wifi på förskola för barn under tre år. Dessutom arbetar flera europeiska länder såsom Tyskland, Finland, Belgien och Storbritannien med att minska barns mobilanvändning just på grund av hälsoriskerna.”

Han understryker i sin debattartikel också vikten av att sprida ”nödvändig och relevant information” kring hälsoriskerna både i skolorna, men även till barnens föräldrar.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Varmlandstok

  Härliga majsol kan vara farlig också.
  Även i Juni står solen högt och kan skada små barnkroppar.
  Mest tveksamt är nog ändå barnfamiljernas solresor.
  Tänk på det.

 • Henrik Öhman

  Farligast av alla för små barn måste den fule snuskgubben Muhammad vara?.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend