Odysee lanserar app för Android

publicerad 8 april 2022
- av Isac Boman
Odysees vd Jeremy Kauffman på TheKevBakerShow.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Många kallar Odysee för ett alternativ till Youtube, men plattformen själva menar att de snarare är en efterträdare. Nu släpper man en app som går att ladda ner för Android-användare.

Odysee har kommit att bli det definitiva nya alternativet till Youtube och har snabbt blivit mer populärt än andra alternativ som Brighteon och Bitchute.

Plattformens vd Jeremy Kauffman menar att han startade Odysee för att återta den frihet och oberoende på internet som han själv växte upp med. Ett internet där ”vem som helst kunde prata och vem som helst kunde ha en röst”, som Kauffman själv uttrycker det. Han menar vidare att internet har blivit för styrt av för få företag som kontrollerar informationsflödet i allt för stor utsträckning. Kauffman själv ser inte plattformen som ett friare alternativ till Youtube, utan menar att Odysee kort sagt aspirerar på att vara Youtubes efterträdare. 

Odysee är en plattform som är uppbyggd med blockkedjeteknik som ska ge kreatörer och besökare ökad kontroll över innehållet jämfört med tidigare videoplattformar. Det finns dock några riktlinjer på plattformen som användarna måste anpassa sig till, som exempelvis att innehåll inte får vara pornografiskt eller förespråka våld och terrorism.

Appen kan laddas ned i Google Playstore här, alternativt som APK-fil här.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!