Irans medborgare får e-postadresser av staten

publicerad 8 juli 2013

Iran kommer att tilldela alla medborgare en individuell e-postadress, bekräftade landets kommunikationsminister på måndagen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Foto: Milkyo0/Wikimedia Commons
Foto: Milkyo0/Wikimedia Commons

Att införa en inhemsk e-posttjänst är någonting som iranska myndigheter har diskuterat i flera år. Det kommer att bli Irans nationella postverk som får ta hand om e-posttjänsten som utvecklats av lokala tekniker och experter.

– Tilldelningen av en e-postadress till varje iranier gör att statliga interaktioner med människor kommer att ske elektroniskt, sade Irans kommunikationsminister enligt Reuters.

Landets nyvalda president Hassan Rohani, som tillträder i augusti, har sagt sig vilja minska statens inblandning i invånarnas privatliv. Att staten ska minska filtreringen på nätet ska vara en av åtgärderna som vidtas.

Iran med 75 miljoner invånare har ungefär 32 miljoner internetanvändare.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.