Google och Motorolas patent – elektroniska halstatueringar

publicerad 19 november 2013

Det av Google ägda Motorola Mobilty har fått patent på elektronisk halstatuering. En löstagbar tatuering som bland annat innefattar en lögndetektor och en mikrofon som kan spela in allt som sägs.

Enligt Motorola är tanken med den elektroniska halstatueringen att användarna ska ha möjligheten att kunna styra sina enheter med hjälp av röstkommandon. För att hålla ”tatueringen” igång kan Bluetooth eller annan trådlös teknik användas. Tatueringen laddas med ett batteri eller solceller.

Den elektroniska tatueringen kan även komma att fungera som lögndetektor med hjälp av olika galvaniska och elektroniska signaler, enligt Motorolas patentansökan. Foto: Montage/Flickr/madaise

”En användare som är nervös eller kommer med osanningar uppvisar olika värden än en användare som är självsäker och talat sanning.”

Vidare ska tatueringen göra det möjligt för användaren att svara i telefon endast genom röstkommando. Dessutom ska den elektroniska tatueringen vara kompatibel med bland annat Google Glass – elektroniska glasögon med många funktioner.

Motorola har förlängt sin patentansökan så att tatueringspatentet även gäller för djur.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.