Clearview AI har hackats

publicerad 1 mars 2020
  Någon har hackat sig in i Clearview AI:s databas.

  Det kontroversiella företaget Clearview AI som specialiserat sig på teknik för ansiktsigenkänning har nu hackats. Gärningsmännen kom över kundlistan, information om användarkonton och antalet sökningar som gjorts.

  Clearview AI har samlat in över tre miljarder foton från nätet till sin gigantiska databas, inte minst privata foton från Facebook och andra sociala medier, något som väckt kraftig kritik.

  Enligt New York Times används företagets bilddatabas av omkring 600 amerikanska polismyndigheter, FBI och säkerhetsdepartementet, vilket också väckt krav på att sätta stopp för användandet av tekniken för ansiktsigenkänning, skriver IDG.
  Nu har företaget alltså hackats och även om det är oklart exakt vilken information som kommits över så ska det handla om en lista över antalet användarkonton knutna till företagets kunder och hur många sökningar som kunderna har gjort.

  Clearviews advokater konstaterar krasst att dataintrång tyvärr blivit en del av livet.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!