Clearview AI har hackats

publicerad 1 mars 2020
- av Isac Boman
Någon har hackat sig in i Clearview AI:s databas.

Det kontroversiella företaget Clearview AI som specialiserat sig på teknik för ansiktsigenkänning har nu hackats. Gärningsmännen kom över kundlistan, information om användarkonton och antalet sökningar som gjorts.

Clearview AI har samlat in över tre miljarder foton från nätet till sin gigantiska databas, inte minst privata foton från Facebook och andra sociala medier, något som väckt kraftig kritik.

Enligt New York Times används företagets bilddatabas av omkring 600 amerikanska polismyndigheter, FBI och säkerhetsdepartementet, vilket också väckt krav på att sätta stopp för användandet av tekniken för ansiktsigenkänning, skriver IDG.


Annonser:


Nu har företaget alltså hackats och även om det är oklart exakt vilken information som kommits över så ska det handla om en lista över antalet användarkonton knutna till företagets kunder och hur många sökningar som kunderna har gjort.

Clearviews advokater konstaterar krasst att dataintrång tyvärr blivit en del av livet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.