Avanza läckte kunduppgifter till Facebook

publicerad 10 juni 2021
Avanza läckte kunduppgifter

Enligt en ny undersökning har Avanza läckt kunduppgifter till Facebook i över ett års tid. Uppgifterna inkluderar bland annat personnummer och låneansökningsuppgifter. Banken har nu anmält sig själva till Integritetsskyddsmyndigheten.

Kunder hos Avanza kan ha blivit drabbade av att deras uppgifter blivit läckta till Facebook. Enligt en ny granskning av Ekot visar det på att banken skickat flera kunduppgifter till det sociala nätverket.

Avanza har över en miljon kunder i Sverige och läckan ska ha pågått i ungefär ett och ett halvt år. Har man under den tiden ansökt om lån eller att bli kund hos banken har troligen ens personnummer blivit skickade till Facebook. Även andra uppgifter som telefonnummer, mejladresser samt information om låneansökningar kan ha blivit skickade dit.
Direkt efter att Ekot kontaktat Avanza om saken stängde de ner funktionen och menade att det var ett ”handhavandefel”. De förnekar också att personnummer lämnats ut – för att sedan ändra sig och bekräfta att det hänt.

Att den här var påslagen var…


 


Liknande artiklar: