Inrikes

Vänsterpartiet anklagas för mobbing

Flera vänsterpartister riktar skarp kritik mot partiledningen för hanteringen av riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh.

Under de senaste åren har Amineh Kakabaveh lagt ett stort fokus på hedersvåld, vilket enligt henne själv var orsaken till att hon inför valet petades från Vänsterpartiets riksdagslista. Trots detta fick Kakabaveh över 3 500 personkryss och kom på så sätt ändå in i riksdagen.
Nu går en rad vänsterpartister ut och kritiserar partiledningen för hur de behandlat Amineh Kakabaveh, som inte fick någon ordinarie plats i något av riksdagens utskott efter valet.

– Jag tycker att det är bedrövligt att det här fortsätter även den här mandatperioden. Att man särbehandlar. Jag kan inte se det som något annat än ren och skär mobbning att man inte ger henne en utskottsplats, som om hon inte skulle ha förtroende från väljarna. Det är absurt, säger Wiwi-Anne Johansson, som tidigare satt i riksdagen för Vänsterpartiet, till Ekot.

Även Håkan Jörnehed, tidigare landstingsråd för Vänsterpartiet i Stockholm, är skarpt kritisk till partiledningen.

– Många börjar till och med fundera ”Vill vi vara kvar i ett parti som behandlar en partimedlem på det här sättet?”.

Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler säger att det inte finns något förtroende för Amineh Kakabaveh inom partiets riksdagsgrupp.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!