Vänsterpartiet anklagas för mobbing

publicerad 28 oktober 2018

Flera vänsterpartister riktar skarp kritik mot partiledningen för hanteringen av riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh.

Under de senaste åren har Amineh Kakabaveh lagt ett stort fokus på hedersvåld, vilket enligt henne själv var orsaken till att hon inför valet petades från Vänsterpartiets riksdagslista. Trots detta fick Kakabaveh över 3 500 personkryss och kom på så sätt ändå in i riksdagen.

Nu går en rad vänsterpartister ut och kritiserar partiledningen för hur de behandlat Amineh Kakabaveh, som inte fick någon ordinarie plats i något av riksdagens utskott efter valet.

– Jag tycker att det är bedrövligt att det här fortsätter även den här mandatperioden. Att man särbehandlar. Jag kan inte se det som något annat än ren och skär mobbning att man inte ger henne en utskottsplats, som om hon inte skulle ha förtroende från väljarna. Det är absurt, säger Wiwi-Anne Johansson, som tidigare satt i riksdagen för Vänsterpartiet, till Ekot.

Även Håkan Jörnehed, tidigare landstingsråd för Vänsterpartiet i Stockholm, är skarpt kritisk till partiledningen.

– Många börjar till och med fundera ”Vill vi vara kvar i ett parti som behandlar en partimedlem på det här sättet?”.

Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler säger att det inte finns något förtroende för Amineh Kakabaveh inom partiets riksdagsgrupp.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.