Två explosioner i Malmö

publicerad 25 januari 2019

Under torsdagskvällen skedde två explosioner i centrala delarna av Malmö. Det är dock oklart om de båda dåden har någon koppling.

Omkring halv tio-tiden på torsdagskvällen skedde en explosion i ett sophus i korsningen Västra Rönneholmsvägen/Edward Lindahlsgatan. Polisen fick flera samtal om händelsen och polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickades till platsen. Byggnaden uppges skadad, men det finns inga uppgifter om personskador. Under kvällen befanns sig nationella bombskyddet och kriminaltekniker på platsen.

Senare, strax efter midnatt, skedde ytterligare en explosion i staden, denna gång Scheelegatan. Ett stort antal fönster på byggnaden krossades. Byggnaden ligger i närheten av platsen där en annan explosion ägde rum för två veckor sedan. Det är för närvarande okänt vad som varit målet för sprängningen.

Brottsrubricering är allmänfarlig ödeläggelse.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.