Syskonen Silberstein kritiseras för att skapa antisemitism

publicerad 18 juli 2019
- av Markus Andersson
Klagomuren i Jerusalem.

I en krönika kritiserar den nationalistiska debattören Ingrid Carlqvist journalistsyskonen Willy och Margit Silbersteins utspel om islamska bönestunder och jultvång för att riskera att underblåsa antisemitism.

Carlqvist pekar i sin text på att Sverige enligt diverse undersökningar är ett av de minst antisemitiska länderna i världen och att folk i allmänhet varken vet särskilt mycket eller bryr sig om judar och judiskhet. Hon menar att den antisemitism som finns är importerad genom muslimsk invandring, även om massmedia försöker göra sitt yttersta för att dölja detta faktum.

Istället för att angripa antisemitisk islamism så noterar Carlqvist att syskonen och journalisterna Willy och Margit Silberstein likt många andra judiska aktivister fokuserar på ämnen som tar ställning för islam och angriper svenska seder och traditioner.

I tider när de flesta svenskar måste stämpla ut för att ta en rökpaus, kräver alltså Willy Silberstein att muslimer ska få rulla ut en bönematta på jobbet och avbryta allt han/hon gör för att rabbla sina böner till Allah. Han hävdar att det inte tar längre tid än ett toalettbesök och därför inte är något att hänga upp sig på.

Carlqvist kritiserar det faktum att Willy Silberstein inte låtsas som att han begriper varför Sverige inte kan tolerera mer islamisering än vad som redan skett och varför särskilda regler för muslimer är någonting negativt.

Hon tar vidare upp Willys syster Margit som den 8 juli gick till attack mot Ebba Busch Thor och menade att Thor försöker tvinga judar och muslimer att fira jul efter att KD-ledaren sagt att invandrare bör ta till sig svenska värderingar, en attack som brodern Willy stämde in i och frågade om han var tvungen att äta griskött och ha gran för att kvala in som svensk.

Själva är de otroligt stolta över sina traditioner och sitt sätt att leva, men ytterst sällan har de förståelse för att européer tänker likadant om sina kulturer. Det är helt okej för dem att påstå att det inte finns någon svensk kultur, och därifrån är steget inte långt till att hävda att det är något slags brott mot deras mänskliga rättigheter att kräva att människor som bor i Sverige har respekt för våra traditioner”, skriver Carlqvist.

Hon tror dock att syskonparet Silberstein förstör för sig själva och ytterst även för andra judar med sitt resonemang och sina attacker mot svenskheten, och att det i slutändan är de själva som drabbas.

När Svensson ser hur judar framhäver sig själva och muslimer på bekostnad av vanliga svenskar, kommer något att brista hos världens minst antisemitiska folk. Risken finns att många kommer att tro att Nordiska motståndsrörelsen har rätt i att judarna är våra värsta fiender och strömma dit. Är det verkligen en utveckling svenska judar vill se?

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!