SVT pixlade gärningsmannen som misshandlade småbarnsmamman när polisen vädjade om hjälp

Polisen efterlyste i torsdags en man som misshandlade en småbarnsmamma i Gamla stan i Stockholm. Polisen, som ser händelsen som särskilt hänsynslös, ville ha allmänhetens hjälp att få fast mannen. När SVT rapporterade om händelsen skyddade de mannens identitet trots att polisen vädjade om hjälp.

publicerad 23 januari 2016
https://youtu.be/s5GdBpylUUo

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Händelsen utspelade sig i tunnelbanan i Gamla stan i Stockholm den 5 januari. En kvinna med sina två barn var på väg upp för trappan när hon ser en man följa efter en äldre kvinna. När mannen försöker stjäla något ur hennes väska säger kvinnan som ser vad som pågår ifrån.

Mannen attackerar då omedelbart kvinnan och öser slag mot henne inför hennes två små barn. Kvinnan och barnen blir chockade av händelsen. Innan mannen ger sig av ger han mamman en spottloska i ansiktet medan hon skyddar sina barn.

– Det är det värsta jag sett under mina år som polis, säger Stefan Tellqvist på Södermalmspolisen. En helt vidrig människosyn!

Sedan ger mannen sig kvickt iväg. Hela händelsen fångades på film.

Polisen gick ut med en efterlysning med en bild ifrån övervakningskamerorna för att få allmänhetens hjälp att gripa mannen.

Skyddade identiteten på den efterlyste gärningsmannen

När SVT igår rapporterade om händelsen skyddade de mannens identitet genom att pixla ansiktet, trots att polisen gått ut med bilder till allmänheten och vädjat om hjälp att hitta mannen.

SVT pixlade den efterlyste gärningsmannens ansikte - trots att polisen bad om hjälp att identifiera mannen
SVT pixlade den efterlyste gärningsmannens ansikte – trots att polisen bad om hjälp att identifiera mannen

Mannen som sedan ska ha gripits under gårdagskvällen är tunisisk medborgare och har tidigare blivit utvisat ur Sverige, men lyckats ta sig tillbaka. Mannen ska ha uppehållit sig på Migrationsverkets förvar i Märsta.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!