Svenskarnas parti upplöses

Nationalistpartiet Svenskarnas parti (SvP) lägger ner sin verksamhet. Det meddelade partiet under söndagen via sin Facebooksida.

publicerad 10 maj 2015
Svenskarnas parti demonstrerar i Stockholm, den 30 augusti 2014

Det etnonationalistiska Svenskarnas parti bildades 2008 som Folkfronten men bytte sedan namn till Svenskarnas parti. I riksdagsvalet 2010 vann man ett kommunalt mandat i Grästorps kommun.

I riksdagsvalet 2014 nådde inte partiet upp till den målsättning på 10 000 röster och flera kommunala mandat. Valresultatet blev ett hårt slag mot partiet som inte lyckades återhämta sig.

”Avslutningsvis vill vi tacka alla de som engagerat sig i och stött Svenskarnas parti under åren – ert arbete har inte på något sätt varit förgäves. Även om vi inte nådde hela vägen fram så har partiet gjort stor skillnad för utvecklingen av den svenska opinionen och har varit en viktig del i den slutliga återgång till en svenskvänlig politik som kommer tids nog”, skriver partiet på sin Facebooksida.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.