Sven Melander har avlidit

publicerad 1 april 2022
- av Sofie Persson

Den folkkäre underhållaren Sven Melander avled under torsdagen efter en längre tids sjukdom, bekräftar familjen för TT.

Sven Melander föddes 1947 i Malmö där han senare utbildade sig till byggnadsingenjör, men ändrade sedan riktning och tog istället sikte på journalistiken. Mellan åren 1972 och 1978 samt 1980 och 1985 var han sedan anställd på Aftonbladet som sportreporter, kvällschef och nöjeschef.

Under 80-talet fick han rollen som Berra i Lasse Åbergs film Sällskapsresan (1980). Sedan blev han tillsammans med Stina Lundberg programledare för underhållningsserien Nöjesmaskinen, det var också där Melander fick sitt genombrott som underhållare.

Senare kom även Melander att leda underhållningsprogrammet Nöjesmassakern tillsammans med Gösta Engström, Jon Skolmen och Åke Cato.

Under åren har Melander fortsatt att vara mycket produktiv och åtagit sig flera olika uppdrag inom nöjesvärlden.

2018 medverkade han i Stjärnorna på slottet där han berättade om sin cancerdiagnos han fått ett år tidigare. Cancern försvann, men senare drabbades han av en ny sort där tumören satt så illa till att den inte gick att operera bort, berättade Melander för Cancerfonden.

Mitt sätt att hantera cancern är samma sätt som jag hanterar mitt liv på: om du har tre månader eller tre år så har du ett liv du är skyldig att leva.

Sven Melander lämnar tre barn efter sig. Han blev 74 år gammal.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.