Sture Bergwall släpps från Säter

publicerad 19 mars 2014

Efter över 20 år skrivs nu Sture Bergwall ut från den slutna vården på Säters sjukhus, efter ett beslut från förvaltningsrätten i Falun.

Domstolen beslutar att den rättspsykiatriska vården av Sture Bergwall (tidigare Thomas Quick) ska fortsätta, men övergå från sluten till öppen form, rapporterar TT.

”När den sista frikännande domen meddelades föll alla argument för att hålla mig inlåst. De frikännande domarna visar rättsskandalen, Förvaltningsrättens dom visar med kraft på vårdskandalen – det var inte min psykiska hälsa som låg till grund för frihetsberövandet, det var domarna för mord och Säterklinikens heder”, skriver Sture Bergwall på sin blogg.

Det finns vissa krav på Bergwall. Bland annat ska han vara fri från alkohol och narkotika. Han måste också ställa upp på provtagning när chefsöverläkaren beslutar om det.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.