Socialdemokrat åtalas – rev ner SD-affischer

publicerad 5 mars 2019
Arkivbild

En socialdemokratisk politiker står nu åtalad för skadegörelse efter att ha ertappats riva ner SD-affischer inför riksdagsvalet i höstas. Kvinnan ertappades med sabotaget i Sundbyberg, norr om Stockholm.

Det var i augusti i fjol som SD:s gruppledare i Sundbyberg, Gary Aelius, och en annan person ertappade två kvinnor i full färd med att riva ner SD:s valaffischer. Kvinnorna fotograferades och polisanmäldes, skriver Mitt i.

En av kvinnorna kunde sedermera identifieras av polisen med hjälp av bilderna. Det visade sig att hon var ledamot för Socialdemokraterna i en annan kommun i Stockholms län, ett uppdrag som hon lämnade efter valet.

Kvinnan förnekar brott. Hon hävdar att hon enbart försökte sätta upp affischer för Socialdemokraterna på samma platser där SD-affischerna satt. Emellertid anser hon att det inte är brottsligt att plocka ner SD:s affischer.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.