Inrikes

Socialdemokrat åtalas – rev ner SD-affischer

Arkivbild

En socialdemokratisk politiker står nu åtalad för skadegörelse efter att ha ertappats riva ner SD-affischer inför riksdagsvalet i höstas. Kvinnan ertappades med sabotaget i Sundbyberg, norr om Stockholm.

Det var i augusti i fjol som SD:s gruppledare i Sundbyberg, Gary Aelius, och en annan person ertappade två kvinnor i full färd med att riva ner SD:s valaffischer. Kvinnorna fotograferades och polisanmäldes, skriver Mitt i.
En av kvinnorna kunde sedermera identifieras av polisen med hjälp av bilderna. Det visade sig att hon var ledamot för Socialdemokraterna i en annan kommun i Stockholms län, ett uppdrag som hon lämnade efter valet.

Kvinnan förnekar brott. Hon hävdar att hon enbart försökte sätta upp affischer för Socialdemokraterna på samma platser där SD-affischerna satt. Emellertid anser hon att det inte är brottsligt att plocka ner SD:s affischer.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!