Så firade svenskarna restriktionslättnaderna

Coronarepressionen

publicerad 30 september 2021
- av Sofie Persson
Köerna var långa utanför nattklubbarna.

Under onsdagen släppte regeringen på flera av de långdragna restriktionerna i Sverige. Många svenskar firade med att gå ut och dansa, lyssna på musik, och njuta av det sociala liv som många saknat under coronapolitikens gång.
Jag tror att den här kvällen kommer att gå till historien, säger Viktoria som besökte en nattklubb i Örebro.

När restriktionerna släpptes under onsdagen var det många i Sverige som gav sig ut för att fira att de återfått flera de medborgerliga rättigheter som pandemilagen upphävt under året. Efter en utdragen coronarepression var det äntligen återigen möjligt att samlas för att dansa på nattklubbar, trängas i barerna och lyssna på konserter.

Bland annat på nattklubben Strömpis i Örebro bestämde man sig för att ha ett evenemang som hette ”Covid countdown” där man räknade ner till midnatt när restriktionerna skulle hävas, rapporterar skattefinansierande SVT. En stor klocka vid dansgolvet hade satts upp som räknade ner till tolvslaget.


Annonser:


Jag tror att den här kvällen kommer att gå till historien, säger Viktoria, som besökte nattklubben.

Trots att det var mitt i veckan ringlade sig köerna långa utanför krogarna i Stockholm. Under onsdagskvällen var utestället Debaser Strand fullt redan vid 21-tiden där rockartisten Hurula spelade.

Det är så jävla härligt att få komma tillbaka till det här, att få se fram emot ett fett gig, stark volym och känna pulsen tillsammans med andra människor, säger 40-årige Petter Södrin till TT.

19-åriga Ellen som också befann sig på Debaser under onsdagen med sina vänner berättar om sin upplevelse som ”ny”.

Det här är någonting man egentligen inte har varit med om förut, säger hon.

Polisen i region Syd sade inför kvällen att man skulle skicka ut fler poliser än vanligt på grund av tillströmningen till krogarna. Stockholmspolisen ansåg å sin sida att det ändå gått rätt lugnt till under kvällen. Inga anmälningar om våldsbrott hade kommit in och endast två personer omhändertogs, rapporterar man.

Det är inte mycket med tanke på mängden folk som var ute, säger polisen Carina Skagerlind till Bonniertidningen DN.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.