Så bemöter Google oberoende medier – reportage ifrån svenska huvudkontoret

Nya Dagbladet besökte tillsammans med NewsVoice huvudkontoret för Google i Sverige. Vi söker ställa frågor till ansvariga för den senaste tidens kraftiga censur som utvecklats på YouTube och vill tala med Sverigechefen Anna Wikland. Detta reportage skildrar hur Google bemöter oberoende medier i Sverige 2018.

publicerad 28 mars 2018

Googles och YouTubes oerhörda makt i dagens samhälle har hamnat allt mer på tapeten. Google når tillsammans med sin videoplattform YouTube miljoner människor i Sverige som använder företagets tjänster, eftersöker information och tar del av det enorma utbud som skapas av privatpersoner och organisationer världen över. Google är ett av världens största och mäktigaste företag med enorma ekonomiska resurser.

På Kungsbron 2 i centrala Stockholm ligger Googles huvudkontor i Sverige. Detta är dock inte synligt på något sett utifrån trots att företaget nyttjar i stort sett hela byggnadsdelen. Väl skyddat bakom två slussar dit ingen besökare tar sig utan särskilda passerkort och koder ligger receptionsdisken. Kameror övervakar varenda steg du tar i och utanför byggnaden. Innanför döljer sig ett av världens största och mäktigaste, men också mest ansiktslösa företag.

 




Bakom stängda dörrar i denna byggnad på Kungsbron 2 ligger Googles huvudkontor. Foto: Google Street View

Nya…


 


Liknande artiklar: