Inrikes

Rånvåg i Eskilstuna

Kungsgatan i centrala Eskilstuna

På fyra dagar har det skett sex rån i Eskilstuna. Polisen tror att en rånarliga, på uppemot tio personer, härjar i staden.

Gärningsmännen är i tonåren och är troligen hemmahörandes i närområdet. De ropar på, eller springer ikapp, sina offer och rånar dem på öppen gata. Rånen är brutala och innefattar både misshandel och knivhot. Vid ett tillfälle blev en 18-åring knivhuggen i ansiktet.

– De är på jakt efter mobiltelefoner och går på målsägande som för det mesta är yngre personer, säger Fredrik Hedlund, förundersökningsledare på polisen i Eskilstuna.

Rånen har främst ägt rum i södra Eskilstuna.

I nuläget är ingen gripen och polisen har inte gått ut med något signalement på gärningsmännen, förutom att de är i tonåren.

Liknande artiklar

Rån mot 10-åriga flickor i Eskilstuna Polisen i Eskilstuna söker en yngre man som under onsdagen rånade två flickor i 10-årsåldern. Rånaren lämnade efter råne...
8-årig flicka omringad och rånad av flera män När den 8-åriga flickan var på väg hem från skolan blev hon omringad, muddrad och bestulen av flera män. Flickan sprang ...
Läkare misshandlad av patient En läkare misshandlades svårt av en patient på akutmottagningen vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Läkaren fick flera skad...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Eskilstuna