Polisen utsatta för äggkastning i Malmö

publicerad 14 juli 2018
Arkivbild

När polisen tidigare i veckan åkte ut på ett larm om en skottlossning i en lägenhet i Malmö blev de utsatta för äggkastning från andra lägenheter i området.

Det var sent under måndagskvällen som polisen i Skåne fick in ett larm om en skottlossning i en lägenhet på Östra Farmvägen i Malmö. I polisens händelserapport står det att flera personer ska ha befunnit sig i bostaden ”då okända personer kommit in och avlossat skott”.

Enligt uppgifter ska den första polispatrullen som kom till platsen ha blivit utsatt för äggkastning, som kastades från fönster av andra hyresgäster i fastigheten. Äggen ska ha träffat poliserna men ingen ska ha blivit skadad.

Platsen spärrades av och tekniker och vapenhund skickades till området. Senare under natten kom polisen fram till att det med största sannolikhet rörde sig om ett rån som resulterade i skottlossning och händelsen rubriceras som grovt rån, grovt vapenbrott samt framkallande av fara för annan.

Ingen har ännu gripits misstänkt för brottet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.