Man häktad för spädbarns död

publicerad 29 juli 2022
- av Jan Sundstedt

Det spädbarn i Nyköping som misstänks ha blivit svårt misshandlat har nu avlidit till följd av sina skador. En man häktades på torsdagseftermiddagen misstänkt för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

När larmet inkom i måndags gällde det ett barn som råkat ut för en olycka men snart fattades misstankar om att brott låg bakom skadorna.

Mannen har suttit anhållen sedan i måndags misstänkt för synnerligen grov misshandel. Då barnet på onsdagen tragiskt nog avled på grund av sina skador, ändrade åklagaren rubriceringen till mord och mannen begärdes häktad.

På torsdagseftermiddagen häktades så den misstänkte mannen av Nyköpings tingsrätt men rubriceringen ändrades återigen. Mannen häktas som på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel samt grovt vållande till annans död. Den misstänkte mannen nekar till brott, uppger åklagarmyndigheten.

Inledningsvis var även en kvinna gripen men släpptes på fri fot på onsdagen då misstankarna försvagats. Kvinnan är emellertid inte avförd från utredningen. Vice chefsåklagare Ola Björstrand vill inte bekräfta vilken relation de inblandade personerna har till varandra utan åberopar förundersökningssekretess.

Enligt åklagarens häktningsframställan tros barnet ha skadats någon gång mellan söndag kväll och måndag morgon. Åtal ska enligt tingsrättens häktningsbeslut vara väckt senast den 25 augusti.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.