Lastbilar utsatta för stenkastning – två förare skadade

publicerad 10 september 2021
Händelserna ägde rum på riksväg 23.

Under torsdagsnatten blev två lastbilar utsatta för stenkastning i höjd med småländska Hultsfred. Båda förarna skadades, varav en fick föras till sjukhus med ambulans.

Händelserna ägde rum på riksväg 23 i höjd med Hultsfred.

Den första stenkastningen skedde strax innan 02-tiden natten mot fredag. Lastbilens ruta krossades och en sten hamnade inne i hytten. Föraren fick en sårskada i huvudet, men kunde köra hem för egen maskin innan polisen blev informerad. Det rapporterar Polisen.
Den andra stenkastningen skedde ungefär en kvart senare på samma vägsträcka. Även där fick en lastbil framrutan krossad av en sten. Föraren fick splitterskador i ansiktet och smärta i bröstet och fick föras till sjukhus med ambulans.

Båda händelserna rubriceras som grov misshandel.

Noterbart är att gårdagen var yrkesförarens dag.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!