MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

Kommun vill omhänderta barn – för föräldrarnas tankar

publicerad 10 februari 2014

Uppsala kommun vill tvångsomhänderta en flicka från sina föräldrar. Detta för att föräldrarnas tankeåskådning påstås påverka flickan negativt.

Uppsala kommun vill att föräldrarna ska betala vite på 1 000 kronor för varje vecka som flickan är hålls hemma från skolan. Ett formaliafel har enligt Upsala Nya Tidning gjort att kommunens ansökan om att begära vite avvisats av Förvaltningsrätten.

Föräldraparet skrev tidigare ett brev till kommunen om att skolan påstås dyrka djävulen och att deras dotter ”undervisas om lögner för att stödja djävulen”. Uppsala kommun svarade med att koppla in socialtjänsten som nu begär att föräldrarna ska fråntas deras dotter.

Föräldrarna har placerats av kommunen på ett utredningshem där personalen beskriver föräldrarna som ”upptagna med tankar kring ondskefulla och konspiratoriska krafter i samhället”, skriver Upsala Nya Tidning.

Förvaltningsrätten går dock emot kommunen och socialtjänsten och anser att pappans idéer är märkliga men att det inte påverkar flickan så mycket att hon behöver omhändertas.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend