Inrikes

Göran Persson berömmer Jimmie Åkesson

Den förre statsministern Göran Persson säger i en intervju att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är en skicklig och etablerad politiker.

Efter att stora delar av tiden sedan valet 2014 ha legat stabilt över 20 procent i de flesta mätningar har Sverigedemokraterna fallit i opinionen. I SVT/Novus partisympatimätning för oktober månad får partiet endast 16,2 procent.
Men partiledaren Jimmie Åkesson får beröm för hur han agerat. Det är den förre statsministern Göran Persson i en intervju med Expressens Nicklas Svensson som berömmer Åkesson som en “skicklig politiker”.

– Han är helt avgörande. Jag delar verkligen inte hans uppfattningar och politik, långt därifrån, men det är en skicklig politiker, säger Persson och fortsätter.

– Se honom bara i en intervju eller debattsituation. Han klarar de flesta frågor. Han gör det på ett balanserat och ganska så klokt sätt utifrån sina utgångspunkter. Han är på det sättet en etablerad politiker.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!