Gängkriminell rappare delar ”kultureliten”

publicerad 14 maj 2021
Yasin och Åsa Linderborg.

Meningarna om den gängkriminelle somaliske rapparen Yasin går isär i den svenska ”kultureliten”. Skattefinansierade P3 har prisat honom som ”årets artist” och nu lyfts han även på fullt allvar fram inom delar den svenska kultureliten som ett uttryck för ”den nya svenska arbetarkulturen”. Vänsterpopulistiska Aftonbladets skribent Åsa Linderborg menar samtidigt att de nya hyllningarna är ”ett hån” mot arbetarklassen.

Linderborg för å sin sida fram att arbetarlitteratur handlar om pliktkänsla och yrkesstolthet medan gangsterrappen i praktiken fokuserar på narkotika, rån och annan grov kriminalitet.

Att kalla gangsterrap för arbetarlitteratur är ett hån mot alla som går till jobbet eller som kämpar för att få ett. Sjukast av allt, är att de som annars nedvärderar klass, anser att just det här är arbetarlitteratur”, konstaterar Linderborg.
Hon påpekar vidare att Yasin just nu står åtalad för stämpling till människorov och att när han publicerar inlägg på Instagram där han bedyrar sin oskuld så ”fylls kommentarsfälten av kärlek från diverse kulturpersonligheter”.

Linderborg menar att hon egentligen inte har några problem med att Yasin…


 


Liknande artiklar: