Elsa Widding går med i MoD

publicerad 16 januari 2024
- av Markus Andersson
I Elsa Widding har MoD fått en riktig prestigevärvning.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den tidigare sverigedemokratiska riksdagsledamoten Elsa Widding låter meddela att hon ansluter sig till Partiet MoD inför EU-valet.

– Jag hoppas att ni som delar min starka oro och som varken vill bli tvingade att ta ett oprövat vaccin eller vill se krigshoten mot Sverige öka ytterligare, funderar på om inte ett medlemskap i partiet MoD kan var ett alternativ, säger hon i ett pressmeddelande.

– Elsa är Sveriges modigaste riksdagsledamot och den enda som tycks ha koll på eller driver de mest avgörande frågorna för Sveriges befolkning och landets framtid. Därför är jag väldigt glad att Elsa Widding nu vill ansluta sig till MoD så att vi kan arbeta tillsammans för att nå våra gemensamma mål snabbare, kommenterar partiledaren Andreas Sidkvist.

Det finns flera skäl till att Widding valt att ansluta sig till tvärpolitiska MoD – bland annat delar hon synen på att Sverige ska vara suveränt och självständigt och säga nej till ”överstatliga och icke-demokratiska organisationer som hotar våra mänskliga rättigheter, yttrandefrihet och fred”.

MoD och Widding förenas också i övertygelsen att Sverige ska vara självbestämmande vad gäller hälsofrågor och andra frågor ”som kan komma att styras av Världshälsoorganisationen framöver” och man säger nej till de förslag som ”syftar till att ge WHO överstatlig bindande makt över samtliga 194 medlemsländer”.

Vidare delar man uppfattningen att Sverige bör förbli alliansfritt och fredligt – och man säger ”nej till militariseringen av Sverige genom det utökade försvarssamarbetet med USA och genom Natoansökan”. En annan viktig fråga där Widding och MoD är överens handlar om att Sverige bör begära utträde ur EU.

“Styrs av globalistiska agendor”

EU är ett hot mot Sveriges demokrati och mänskliga rättigheter i och med censurlagar som Chat Control, Digital Service Act och de nya planerade hälsocertifikaten som lär krävas för att få resa framöver. De nya hälsocertifikaten är ett samarbete mellan EU och WHO och planen är att certifikaten ska ersätta covidpasset vid framtida kriser relaterade till hälsa och annat som WHO anser hänger ihop med detta”, skriver partiet.

 

Elsa Widding berättar vidare att Sverige ”låter sig styras av globalistiska agendor som inte gynnar vårt land och vår befolkning” och att detta tillsammans med att regeringen gett ”USA tillgång till 17 militäranläggningar” och därmed gjort Sverige till ett ”prioriterat mål för fienden i öst” lett till att hon valt att engagera sig i just MoD.

– Jag hoppas att vi kan samla människor från höger till vänster. Det börjar bli bråttom och vi måste bli många som står upp för Sveriges suveränitet, fred och mänskliga rättigheter för att kunna få till en förändring
, säger hon.

Partiet har som målsättning att inför valet värva fler medlemmar än Miljöpartiet och Moderaterna samt att få 15 procent av rösterna och tre mandat i EU-parlamentet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!