Dödsskjutning i köpcentrum i Linköping

publicerad 25 augusti 2021
- av Isac Boman
Skäggetorp, Linköping.

En person har skjutits till döds i ett köpcentrum i den invandrardominerade stadsdelen Skäggetorp i Linköping.

Skottlossningen ägde rum strax efter 13-tiden i Skäggetorp i nordvästra Linköping. Flera polisbilar och ambulanser kom till platsen, som sedermera blev avspärrad.

Enligt uppgifter till Schibsted-tidningen Aftonbladet är det en man i 30-årsåldern som ska ha träffats av flera skott, varav ett i huvudet. Även vittnen på plats uppger att flera skott avlossades.


Annonser:


Jag hörde fem skott, blev livrädd och sprang in i ett trapphus, berättar ett anonymt vittne till skattefinansierade SVT.

Filmklipp som spridits på internet visar en död blodig man fortfarande sittandes i en stol på en restaurang i köpcentrat.

Corren skriver att det varit oroligt på platsen och att maskerade poliser med förstärkningsvapen tagit med sig en person från Skäggetorp centrum.

Polisen uppger att en förundersökning gällande mord har inletts och att man efterlyser vittnesmål om dådet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.